Hösten är här och med den viltsäsongen. Rådjur har en väldigt vild karaktär på tallriken som behöver matchande djupa smaker. I glaset väljer vår sommelier Patrik Grahn ett av höstens fynd i tillfälligt sortiment.
Ett smakrikt torrt vin med tydliga inslag av jäsning och lagring på franska ekfat. Med solmogen gul citrus, persika, mandel och nästan saltstänkt mineralitet är det ett perfekt vin för höstens smaker.
Till spännande smaker av lite mer långsamt grillade grovt fibrerade detaljer av nötkött som flankstek, njurtapp eller bavette tillsammans med paprikastinn chorizo och den oemotståndliga chimichurri behövs högoktanigt rött.
Sälta, krondill och västerbottenost – ja kräftskivan bjuder på smaker som kräver en del av den dryck man väljer.
Oavsett om du skall grilla en hel gris enligt konstens alla regler eller förberett en nattbakad fläsksida för en slutfinish på grillen så är ett grymt rödvin ett måste.
Oavsett om du grillar hummer, laxfjäril, gös, havsabborre eller grillspett med räkor har du ett vin som tillsammans med en lyxig sås och lite sparris eller de första smörstekta kantarellerna gör er middag riktigt lyxig!
Veckans vintips är sommarens bästa bubbel — enligt vår sommelier Patrik Grahn. En oväntad flaska överraskar!
Torra viner med olika rosa nyanser har blivit en självklar del av sommarens signatursmaker. Vår sommelier Patrik Grahn tipsar om bästa rosé!
Riktigt smakrika rätter med kryddiga & rökiga inslag - ger viner från varma klimat av druvor som har både solmogen frukt och kryddiga toner ofta en bra match.
Inför semestern ger vi våra förslag på husviner! Till sommarens ledighet är det både praktiskt och skönt att ha ett par flaskor av det där allroundvinet som kan passa till det man lite oplanerat fixar i köket.