Champagne har de senaste åren blivit ett alltmer exklusivt val till högtider och festligheter. Och med en stegrande prisbild har vi blivit alltmer medvetna om att den faktiska kvaliteten i flaskan är ganska skiftande, även från bekanta producenter. Här kommer tips på ett säkert kort!
Från Sydvästra Frankrike kommer en av de mest klassiska franska rätterna till ett elegant rött vin, nämligen Confit de Canard. Först rimmat och sedan inkokt i sitt eget fett är det en smakbomb som kräver sitt vin – för en ”perfect match” är en markerad fruktsyra och god dos tannin en förutsättning.
Hösten är rätt årstid för ett av våra favoritviner från Sydamerika — ett riktigt härligt och rikt vin med koncentrerad druvtypisk svart frukt som har örtiga inslag och kryddiga ekfatstoner.
Nu när havet åter blir kallt är skaldjuren som bäst. Vilket vin rekommenderas att dricka till ceviche på nykokta svenska blåmusslor?
Barbera från Alba är ett vin som många fått upp ögonen för de senaste åren. En fin fruktighet kombinerat med mineralitet och en fruktsyra präglad av det svala klimatet i Piemonte.
Vi på Pembert & Company gillar råbiff i olika varianter. Vilket vin passar till en variant med höstens smaker? Ta del av vår sommelier Patrik Grahns tips.
Hösten är här och med den viltsäsongen. Rådjur har en väldigt vild karaktär på tallriken som behöver matchande djupa smaker. I glaset väljer vår sommelier Patrik Grahn ett av höstens fynd i tillfälligt sortiment.
Ett smakrikt torrt vin med tydliga inslag av jäsning och lagring på franska ekfat. Med solmogen gul citrus, persika, mandel och nästan saltstänkt mineralitet är det ett perfekt vin för höstens smaker.
Till spännande smaker av lite mer långsamt grillade grovt fibrerade detaljer av nötkött som flankstek, njurtapp eller bavette tillsammans med paprikastinn chorizo och den oemotståndliga chimichurri behövs högoktanigt rött.
Sälta, krondill och västerbottenost – ja kräftskivan bjuder på smaker som kräver en del av den dryck man väljer.