Tips på sommarens husviner

Tips på sommarens husviner

Inför semestern ger vi våra förslag på husviner! Till sommarens ledighet är det både praktiskt och skönt att ha ett par flaskor av det där allroundvinet som kan passa till det man lite oplanerat fixar i köket. Vår sommelier Patrik Grahn tipsar om ett par riktiga fynd:

Från Gascogne kommer Alain Brumont’s snygga blend på Sauvignon Blanc och Gros Manseng som har allt på rätt plats – snygg frisk frukt av gröna äpplen, päron, krusbär och citrus tillsammans med en viss aromatisk örtighet och druvtypisk lite fet ton från Gros Manseng som ger en fin mångsidighet.
I centrala Italien ligger Umbrien. Här har familjen Lungarotti odlat vin i generationer och deras Rubesco är ett riktigt snyggt vin gjort på Sangiovese med en mindre del Colorino. I den drygt medelfylliga karaktären finns nyanserade inslag av skogshallon och mörk frukt som svarta körsbär, plommon som tillsammans med örtig salvia, lagerblad och en snygg fatkaraktär ger ett vin som funkar lika bra till ljust och mörkt kött på grillen som lätt kylt till lunchens kycklingsallad.

 

Du hittar flaskorna på hyllan hos Systembolaget.